Verdasco uzeo naslov u Barceloni
Verdasco je stigao do petog naslova

Opet pobjednik Španjolac

Verdasco uzeo naslov u Barceloni

M. Maksimović

Fernando Verdasco je u odličnoj formi. Nakon finala Monte Carla prošle nedelje, ove je otišao do kraja na ATP turiru u Barceloni. U velikom finalu Verdasco je u tri seta pobjedio Robina Soderlinga 6-3,4-6,6-3. Tako je Verdasco stigao do petog naslova u karijeri, tek trećeg na zemlji, prvog nakon Umaga 2008.godine.

U prvom setu nedeljnog finala Verdasco je dva puta uzeo servis svom protivniku, imao je šest break lopti. Robin Soderling je imao problema sa servisom, na prvi je osvojio 64 posto poena, na drugi tek 33.

U drugom setu se situacija donekle promijenila, Šveđanin se vratio u život, uzeo je set, ali je opet Verdasco u trećem setu kod vodstva 2-1 iskoristio jednu od dvije break lopte i čuvajući svoj servis, meč je priveo kraju. Tako je Verdasco osvojio peti turnir u karijeri, dok je Soderling ostao na pet osvojenih, posljednji put je osvojio turnir u Rotterdamu ove godine. Za Šveđanina je ovo bilo drugo finale na zemljanoj podlozi i drugi poraz, prvo je bilo na Roland Garrosu. Ukupno je u karijeri zajedno sa turnirom u Barceloni, osam puta poražen u finalima.


Rezultat finala:
Fernando Verdasco (Spa,5) - Robin Soderling (Sve,2) 6-3,4-6,6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.