Verdasco zaustavio Ančića
Mario "pao" bez ispaljenog metka

ATP turnir u Brisbaneu, 2. kolo

Verdasco zaustavio Ančića

Španac Fernando Verdasco, treći nositelj prvog ovogodišnjeg ATP turnira koji se igra u australskom Brisbaneu u drugom kolu je zaustavio hrvatskog predstavnika Marija Ančića.

Španac je slavio ubjedljivu pobjedu rezultatom 2:0 (6:2, 6:3) i tako bez većih problema prošao u četvrtfinale. Ernests Gulbis (Latvija) koji je napravio prvorazredno iznenađenje u prvom kolu kada je eliminisao prvog nositelja i trećeg igrača svijeta Novaka Đokovića, zaustavljan je u drugom kolu od Francuza Paul-Henri Mathieua.

Drugi nositelj Brisbanea, Jo-Wilfried Tsonga mučio se protiv Jarkka Nieminena. Finac je dobio prvi set sa 6:0, u druga dva se igrao tie break, u kojem se bolje snašao Francuz i sa dva puta po 7:6 otišao u četvrtfinale.  

Rezultati
Fernando Verdasco (Španija, 3) – Mario Ančić (Hrvatska) 6:2, 6:3
Paul-Henri Mathieu (Francuska) – Ernests Gulbis (Latvija) 6:3, 6:4
Florent Serra (Francuska) – Jirgen Melzer (Austrija) 6:4, 6:3
Jo-Wilfried Tsonga (Francuska, 2) - Jarkko Nieminen (Finska) 0:6, 7:6 (1), 7:6 (5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.