Vesely izbacio Thiema

Češki teniser slavio u tri seta

Vesely izbacio Thiema

Češki teniser Jiri Vesely prošao je u treće kolo Wimbledona nakon današnje pobjede protiv Dominica Thiema 3:0 u setovima.

U prvom setu oba tenisera su napravila po jedan brejk pa se otišlo u taj brejk. Tamo se bolje snašao češki teniser koji je slavio sa 7:4 i poveo 1:0.

Drugi set ponovo je donio izjednačen tenis, a ovog puta se u taj brejk ušlo bez ijednog napravljenog brejka. Vesely je ovog puta slavio sa 7:5.

I treći set je također donio istu sliku. Ponovo se ušlo u taj brejk bez ijednog brejka, a u trinaestom gejmu se bolje snašao ponovo Čeh koji je slavio sa 7:3 za konačnih 3:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi