Vesely opet poražen od Džumhura
Foto: EPA

ATP Sofija

Vesely opet poražen od Džumhura

Edmir Škorić

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u drugo kolo jakog ATP turnira u Sofiji.

Džumhur je treći put odmjerio snage s Janom Veselyjem i upisao treću pobjedu. Zanimljivo, sva tri puta je naš teniser slavio s 2:1. Danas je slavio sa 6:3, 3:6, 6:3. 

Dva puta su, doduše prije par godina, igrali u Slovačkoj, a sada su snage odmjerili u Bugarskoj. Džumhur (79. igrač svijeta) nije bio favorit, obzirom da je Vesely na 51. mjestu, ali je pokazao da može igrati i sa bolje rangiranim od sebe.

Dosta težak prvi set, ali je Džumhur na kraju slavio. Vesely je otvorio meč brejkom, no Damir već u drugom gemu vraća izgubljeno. U osmom gemu, kod rezultata 4:3 za Damira, Vesely očajno servira iako je poznat po dobrom servisu, pa naš teniser dolazi do brejka, kojeg je ovjerio za 6:3.

Bez brejkova u prva tri gema drugog seta, a onda Vesely nulom uzima gem koji je servirao Džumhur. I drugi set završava rezultatom 6:3, ovaj put u korist češkog igrača.

Odlučujući set Damir otvara nulom na svoj servis-gem, potom lagano pravi brejk, pa lagano isti potvrđuje za 3:0. Nije bilo opuštanja, Džumhur je do kraja odigro maksimalno ozbiljno i skoncentrisano, pa je prošao u drugo kolo.

Pred Damirom je sada puno teži zadatak, obzirom da ga čeka Nijemac Philipp Kohlschreiber,  koji je ranije sa 6:2, 6:2 porazio Sergiyja Stakhovskog. Kohlschreiber je 34. igrač svijeta.

Podsjećamo, u drugom kolu je i sve bolji Mirza Bašić, a on će se za treće kolo boriti protiv Guillerma Garcije-Lopeza, 27. igrača svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi