Vesnina protiv Wozniacki
Elena Vesnina

Finale Charlestona

Vesnina protiv Wozniacki

M. Maksimović

Caroline Wozniacki i Elena Vesnina večeras će odlučiti ko je pobjednik WTA turnira u Charlestonu. Svoj posao u polufinalu su obe teniserke obavile u dva seta.Wozniacki protiv Janković, Vesnina u meču sa Kineskinjom Shuai Peng.

Wozniacki je pobjedila Jelenu Janković 6-4,6-4 u meču u kojem je teniserka iz Srbije imala svoje prilike.U prvom setu niti jedna niti druga nisu uspijevale nešto napraviti na svoj servis, Jelena je vodila 2-0,3-2,4-3, ali je Wozniacki dobila set 6-4.U drugom setu je situacija bila puno drugačija po pitanju servisa.Jedini break je došao u desetom gemu, u pravom trenutku za Wozniacki.
Do svog petog finala u singlu,Vesnina je došla preko Kineskinje Shuai Peng.U prvom setu se igrao tie break koji ide na stranu Vesnine 7-4,dok je u drugom setu Vesnina sa tri breaka osigurala finale.

Rezultati polufinala:
Caroline Wozniacki (Dan,1) - Jelena Janković (Srb,3) 6-4,6-4
Elena Vesnina (Rus) - Peng Shuai (Kin,11) 7-6(4),6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.