Volandriju tri mjeseca suspenzije

Volandriju tri mjeseca suspenzije

Adnan Beganović

Jedan od najboljih talijanskih tenisera, Filippo Volandri, suspendovan je na tri mjeseca zbog korištenja nedozvoljenih sredstava.

Naime, Volandri je uzimao salbutamol, lijek kojeg koriste astmatičari, a koji se nalazi na listi nedozvoljenih sredstava. Talijanski tenisač u izjavama za strane medije naveo je da je glavni razlog suspenzije njegova nacionalnost, te da mu je ovom odlukom srušen jedan dio života i karijere.

Volandri je također naveo da već sedam godina koristio drugi lijek u istu svrhu i da nikad nije pao na doping testu, a sada nakon ove odluke mnogi će pomisliti da je čitavu karijeru varao.

Filippo Volandri trenutno je 160. teniser svijeta, a 2007. godine bio je 25. na ATP ljestvici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.