Vranić i Tatarin optimisti uoči meča Bjelorusija - BiH

Vranić i Tatarin optimisti uoči meča Bjelorusija - BiH

Edmir Škorić

Selektor teniske Davis Cup reprezentacije Bosne i Hercegovine Daver Vranić uvjeren je da njegovi igrači imaju kvalitet da ove godine naprave iskorak i plasiraju se u Prvu grupu Evro-afričke zone.

Teniseri BiH od petka u Minsku igraju protiv Bjelorusije. Po Vranićevim riječima, njegove izabranike očekuje težak meč, ali ne sumnja u konačan uspjeh bh. reprezentacije.

Vranić je na pres-konferenciji u Minsku kazao da je zadovoljan formom svojih igrača, posebno Damira Džumhura koji je prošle sedmice osvojio Futures turnir u Italiji te Amera Delića koji je posljednji mjesec igrao na dva turnira iz Masters serije.

Selektor Bjelorusije Tatarin također je optimist uoči meča i prognozirao je pobjedu svojih izabranika sa 3:2. No, priznao je ipak da forma njegovih igrača nije na najboljem nivou, izuzevši Mirnyja koji je prošle sedmice igrale u finalu dubla u Miamiju, saopćeno je iz teniskog saveza BiH.

Žrijeb će biti obavljen 5. aprila u 12 sati, a prvi mečevi singla na rasporedu su dan kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.