Vranić objavio spisak za Maroko
Delić će biti spreman

Novi izazov za reprezentaciju BiH

Vranić objavio spisak za Maroko

M. Maksimović

Davis Cup reprezentacija BiH od 4.do 6.marta igra meč prvog kola II Grupe Euroafričke zone protiv Maroka. Četvrti put zaredom naši teniseri su gosti, a ovaj meč se igra u gradu Marrakechu, odnosno u Royal Tennis Club de Marrakechu.

V.d. selektor Davis Cup reprezentacije Daver Vranić danas je odredio putnike za Maroko, a na spisku se našli Aldin Šetkić, Amer Delić, Ismar Gorčić i Damir Džumhur.Reprezentacija BiH se nalazi u donjem dijelu ždrijeba, a naš naredni protivnik stiže iz meča Estonija - Litva.U slučaju pobjede naša selekcija bi igrala kao domaćin, u slučaju poraza protiv Estonije bi igrali kao domaćini, protiv Litve kao gosti. S obzirom da Litva u ovom trenutku ima Ricahrda Berankisa, 74.igrača na svijetu, realno je očekivati trijumf Litve u Talinu.

Što se tiče našeg narednog domaćina, oni su se odlučili za  zemljanu podlogu, a njihov selektor Mounir El Aarej na raspolaganju ima Redu El Amranija, Hichama Khaddarija, Yassinea Idmbareka i Talala Ouahabi koji je najiskusniji u ovoj postavi.El Amrani je trenutačno 200. na ATP rang listi, Khaddari je 962.dok je Idmbarek 997, Ouhabi 1059.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.