Vranić objavio spisak za meč sa Moldavijom

Vranić objavio spisak za meč sa Moldavijom

O. Lekić

Selektor teniske Davis Cup reprezentacije Bosne i Hercegovine Daver Vranić objavio je spisak igrača koji će braniti boje naše zemlje u meču Druge grupe euro-afričke zone protiv selekcije Moldavije.

Na spisku su Damir Džumhur (225. igrač na ATP listi), Aldin Šetkić (261.), Tomislav Brkić (418.) i Ismar Gorčić (762.).

Okupljanje ekipe planirano je 1. aprila u Mostaru, gdje će se igrati meč.

Na prijedlog igrača i selektora, usaglašeno je mišljenje da je naš tim u blagoj prednosti ako se meč bude igrao na zemljanoj podlozi. Tako je jedina opcija bila Hecegovina i teniski klub "Mostar", koji zadovoljava uslove za održavanje Davis Cup takmičenja, saopćeno je iz Teniskog saveza BiH.

Ekipu  Modavije će predvoditi  222. igrač ATP liste Radu Albot te Maxim Dubarenko (477.), Andrei Ciumac (576.) i Andrei Gorban (1325.).

 Dolazak reprezentacije Moldavije najavljen je za ponedjeljak, 1. aprila, kada počinju i treninzi ekipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.