Vranić: Parove smo dobili srcem
Još jedna velika pobjeda

Nakon subote smo u velikoj prednosti

Vranić: Parove smo dobili srcem

M. Maksimović

Vodimo 2:1, sve ide prema planu, oduševljeni direktor reprezentacije BiH, Zlatko Šoše kaže: ''Estonci nisu dugo izgubili meč u parovima, ova kombinacija skoro tri godine, ali ovi naši momci, to je posebna priča....

I upravo tako. Iako nemamo tenisera među 10,50,100, 200 najboljih na svijetu imamo igrače koji daju maksimum za svoju selekciju, čak i više nego što mogu u tom trenutku.Aldin je u petak izvlačio maksimum, Ismar u subotu zajedno sa Amerom u paru.

Za one koji ne znaju, Amer i Ismar u paru igraju zajedno od Maroka, što u prevodu znači da im je to bio drugi meč.U prva dva seta su igrali odlično, u trećem držali sve u svojim rukama do završnice seta.U 11.gemu trećeg imali smo 0:30, Estonci su se izvukli, do tie breaka.Dovoljno, jer su u tie breaku uzeli ponuđeno. Kada je Ismar izgubio servis na početku četvrtog pojavio se strah, izgledalo je kao da padamo, da se estonci dižu, ali onda dolazi pet set i vraćamo se na početak priče. U petom setu Jurgen Zopp, najbolji estonski igrač je dva puta izgubio svoj servis, Ismar je počeo opet reternirati, Amer servirati i Estoncima nije bilo spasa.

''Možda neko misli da su Estonci slaba selekcija, ali su oi vrlo jaki i to što se Zopp vratio protiv Aldina nakon 6-1 u prvom setu, ili ovo što se dogodilo u parovima  nije slučajno.Jednostavno, Zopp je protiv Aldina podigao razinu svoje igre, a slična stvar se dogodila u parovima.Međutim momci su pokazali da stvarno imaju srce i ovaj meč u sobotu su dobili srcem'' kaže selektor Vranić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.