Vranić: Svejedno mi kako, samo da pobijedimo

Sve je spremno za teniski spektakl

Vranić: Svejedno mi kako, samo da pobijedimo

M. Maksimović

Do svečane ceremonije otvaranja Davis kup susreta između Bosne i Hercegovine i Estonije u Tuzli ostalo je još oko pola sata.

Atmosfera unutar bh. tima je na visokom nivou, a selektor bh. tima Daver Vranić smatra da njegovi izabranici mogu do pobjede protiv Estonaca.

"Očekujemo težak meč. Našu najveću šansu vidim protiv drugog igrača Estonije Jaaka Poldme, te uz eventualni trijumf u dublu možemo do velike prednosti. Nije nemoguće da će u ovom dvoboju biti potrebno pet mečeva da se nađe pobjednik, ali je na kraju ipak najvažnije da mi pobijedimo. Sasvim mi je svejedno hoće li to biti rezultatom 4:1 ili 3:2", rekao je za SportSport.ba Vranić.

U prvom meču singla u petak u dvorani Mejdan od 14.00 sati sastaju se Aldin Šetkić i Jurgen Zopp. Nakon ovog meča na teren će izaći Amer Delić i Jaak Poldma.

U subotu je na programu meč dublova u kojem  Amer Delić i Ismar Gorčić igraju protiv Jurgena Zoppa i Maita Kunappa.

Preostala dva meča singla igrat će se u nedjelju, a sastaju se  Delić i Zopp, te Šetkić i Poldma.

Raspored mečeva:
8. jula (14.00):
Aldin Šetkić - Jurgen Zopp
Amer Delić - Jaak Poldma
9. jula (15.00):
Amer Delić/Ismar Gorčić - Jurgen Zopp/ Mait Kunnap
10. jula (14.00):
Amer Delić - Jurgen Zopp
Aldin Šetkić -  Jaak Poldma

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.