Vranić: Želimo 2:0 nakon prvog dana

Lovimo maksimum u petak

Vranić: Želimo 2:0 nakon prvog dana

M. Maksimović

Žrijeb je obavljen sve je poznato. Reprezentativci su i danas odradili trening, u dvorani u Minsku. Možda ne igramo sa najkvalitetnijim, ali ovaj put smo naišli na protivnika koji zna šte dobar tenis.

Sasvim normalno, jer Bjelorusija ima jednu Azarenku, ima jednog Mirnyja, nekada je bio i Voltchkov koji je igrao polufinale Wimbledona. Reprezentacija je igrala mečeve Svjetske grupe, polufinale, pa domaćini znaju kako treba organizovati jedan meč u Davis cupu.

 

 

''Vidi se da ljudi imaju iskustva u organizaciji ovih mečeva i da cijene i tenis, ali i protivnika.Sve funkcioniše na najboljem redu, igrači imali dovoljno vremena da se priviknu na podlogu koja jeste tvrda, ali smo trebali manji period za adaptaciju'' kaže u telefonskom raportu'' nakon treninga Selektor Daver Vranić. 

 

 

Amer će prvi na teren, nakon njega Damir. Po rankingu, ali i formi su obojica ispred Ignatika i Zhyrmonta.Ali ovo je Davis Cup. 

 

 

''Upravo tako, nekada ništa ne znače ni ranking, ni forma, nekada u meču igrači izvuku maksimum iz sebe pa i više za pobjedu.Ovo je iskusna reprezentacija sa jednom velikom zvijezdom a to je Max Mirnyi.Realno, teško možemo nešto napraviti u paru, ali se nekako potajno nadamo da bi upravo Damir Džumhur mogao biti naš adut. Damir sutra igra protiv Ignatika i po trenutačnoj formi imamo se pravo nadati pobjedit u tom meču. Ako bi smo poveli 2:0 nakon prvog dana onda mislim naša pobjeda ni bi došla u pitanje. Naravno, neće biti ništa strašno niti ako petak zaključimo sa pobjedom i porazom'' kaže na kraju Vranić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.