)
Vrućina i El Amrani domaći aduti
Royal Tennis Club de Marrakech

Naše tenisere dočekalo 27 stepeni

Vrućina i El Amrani domaći aduti

M. Maksimović

Davis Cup reprezentacija BiH u petak igra meč prvog kola II Grupe Euro-afričke zone protiv Maroka.
Meč se igra u Marrakechu, tačnije klubu Royal Tennis Club de Marrakech.

Našu ekspediciju je dočekalo toplo vrijeme, temperatura je čak 27 stepeni, a kako kažu u našem taboru, domaćini neće uspjeti da nas iznenade sa ''klimatskim faktorima'' jer Amer Delić živi u skoro istim klimatskim uslovima, dok Aldin Šetkić puno bolje igra na otvorenom kada je toplije.Uz sve to, Aldin i Amer su već prije doputovali u Maroko kako bi se što bolje pripremili, a ono što je najvažnije Amer je spreman za meč i mogao bi nadamo se biti čovjek odluke u Marrakechu.

Amer će sigurno na teren u petak i njegov protivnik bi trebao biti najveći adut domaće selekcije Reda El Amrani, trenutačno 201.igrač na ATP rang listi. Amrani je ove godine igrao prvo kolo Dohe gdje je  tri seta izgubio od Chiudinellija, u Australiji je prošao jedno kolo kvalifikacija, pa je na Challenegeru u Kolumbiji stigao do polufinala.Ukupno je na zemlji odigrao sedam mečeva, ima omjer 4-3, posljednja dva je izgubio od Bastiana Knitela i Adriana Menendeza Maceirasa. Ukoliko Amer već u petak savlada El Amranija, naša selekcija će biti u velikoj prednosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.