Vujić: Možemo ispuniti naš cilj
Bojan Vujić

Reprezentacija želi u II grupu Euroafričke zone

Vujić: Možemo ispuniti naš cilj

M. Maksimović

Teniska Davis cup reprezentacija BiH, od 01. do 05.04. ove godine nastupa na turniru III Grupi Euroafričke zone u Tunisu, a boje reprezentacije BiH branit će Aldin Šetkić (ATP, 571), Siniša Marković (ATP, 686), Ismar Gorčić (ATP, 728),  Mirza Bašić (ATP, 1797) i Tomislav Brkić (ATP, 1797).

Selektor Bojan Vujić još uvijek nije odlučio koja četvorka će putovati iz razloga što još uvijek nije
poznato da li će Siniša Marković nastupiti zbog zauzetosti na koleždu. Direktor Teniskog saveza BiH i selektor reprezentacije Bojan Vujić u stalnom su kontaktu sa Markovićem odnosno njegovim trenerom u SAD-a. Naš glavni cilj je plasman u II grupu Euroafričke zone i nadam se da sa ovim igračima to možemo ostvariti.
 

- Neće biti lako,  ali Davis Cup je specifično takmičenje i svakako da ćemo učiniti sve kako bi smo
ispunili zacrtani cilj,
ističe selektor Davis Cup reprezentacije Bojan Vujić

Kao najveći favoriti , ali i naši konkurenti se izdvajaju Norveška i Maroko:

- Maroko bi trebao predvoditi Younes El Aynaoui  koji je danas 190. Igrač na ATP listi, ali je nekada bio 14. On će svakako biti najveća zvijezda ukoliko nastupi. Tu je I Norveška ali ne smijemo podcijeniti niti Tunis. Svakako će biti najvažnije da se igrači što bolje pripreme. Svi igrači će dobiti priliku nastupiti na turniru u Sarajevu, pa ćemo u zavisnosti od vremena,  pokušati trenirati na zemlji, planirali smo doći u Mostar gdje bi smo trenirali na zemljanoj podlozi. Sada se igra na brzim podlogama, ali mislim da to neće biti veliki problem našim igračima, ističe za Sportsport.ba selektor Davis Cup reprezentacije BiH, Bojan Vujić

Pored reprezentacije Bosne i Hercegovine na turniru će učestvovati i reprezentacije Andore, Maroka, Tunisa, Namibije, Norveške, San Marina i Nigerije. Dvije najbolje reprezentacije će se
naredne godine takmičiti u II Grupi Evroafričke zone.

Iako je postojala mogućnost da se u bh. selekciju za turnir u Tunisu vrati Ivan Dodig, koji je prešao pod zastavu Hrvatske, od toga za sada nema ništa.Po svemu sudeći njihov povratak u reprezentaciju ovisiti o prolasku reprezentacije u II grupu Euroafričke zone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.