Vujić odabrao petoricu «veličanstvenih»
Mirza Bašić, na spisku selektora Bojana Vujića

Selektor teniske reprezentacije BiH

Vujić odabrao petoricu «veličanstvenih»

Bojan Vujić, selektor teniske reprezentacije BiH objavio je spisak igrača na koje računa na nastup na takmičenju u Tunisu, u III Grupi Evroafričke zone Davis cupa.

Na spisku se nalazi pet igrača: Aldin Šetkić (571. mjesto na ATP listi), Siniša Marković (686.), Ismar Gorčić (728.),  Mirza Bašić (1.797.) i Tomislav Brkić (1.797.).

U odnosu na prošlogodišnji sastava u ekipi nema Aleksandra Marić koji već duži period zbog povrede odsustvuje sa teniskih terena.

U ekipi je povratnik Ismar Gorčić koji se vraća u tim nakon šest godina odsustva. Novi igrač je  i Siniša Marković koji ima jedan nastup za Davis cup selekciju.

Naša reprezentacija igraće od 1. do 4. aprila u Tunisu, u III Grupi Evroafričke zone, a pored našeg tima učestvovaće i reprezentacije Andore, Maroka, Tunisa, Namibije, Norveške, San Marina i Nigerije.

Dvije najbolje reprezentacije će se naredne godine takmičiti u II Grupi Evroafričke zone, a selektor Vujić na spisak nije stavio Ivan Dodiga i Amera Delića iako je bilo nekih špekulacija da će se pomenuta dvojica igrača staviti na raspolaganje bh. timu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.