Wawrinka 300. pobjedom u karijeri osigurao polufinale

ATP turnir u Chennaiju

Wawrinka 300. pobjedom u karijeri osigurao polufinale

Švicarski teniser Stanislas Wawrinka jubilarnom 300. pobjedom u karijeri plasirao se u polufinale ATP turnira u indijskom Chennaiju. 

Osmi igrač na svijetu je u meču četvrtfinala koji je trajao 66 minuta Slovencu Aljezu Bedeneu prepustio samo tri gema (6-2, 6-1). 

"Neko mi je po dolasku u Chennai rekao da bih baš ove sedmice mogao stići do ovog jubileja. Ovo je nešto posebno. Nakon dugo vremena na Touru, zaista sam sretan. Ipak, morao sam biti fokusiran na meč, koji nije bio nimalo lagan", rekao je nakon pobjede Wawrinka. 

Wawrinka će u polufinalu igrati protiv kanadskog tenisera Vaseka Pospisila koji je u četvrtfinalu bio bolji od domaćeg kvalifikanta Yukija Bhambrija sa 6-3 i 6-3 po setovima, dok su druga dvojica polufinalista imala znatno teži posao. 

Francuz Edouard Roger-Vasselin je u tri seta slavio protiv Dudija Sele (7:5, 6:7, 6:0), dok su Benoit Paire i Marcel Granollers odigrali najbolji meč dana. Nakon odlične igre u tri seta pobjedu je slavio Španac Granollers sa 6:2, 3:6 i 7:6 po setovima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti