Wawrinka bez problema do petog naslova

Švicarac osvojio Chennai

Wawrinka bez problema do petog naslova

Stanislas Wawrinka je opravdao status prvog nositelja ATP turnira u Chennaiu. Bez izgubljenog seta je Švicarac osigurao svoj peti naslov u karijeri. U finalu je sa 7-5 6-2 savladao Francuza Edouarda Rogera-Vasselina.

Niti u finalu nije bilo prevelikih problema. Švicarac je čekao svoju priliku i ona se ukazala kod 5-5. Iskoristio je petu break-loptu, gem kasnije je iskoristio svoj servis. U istom ritmu je nastavio Švicarac na početku drugog seta, rani break i prednost koju Francuz nije mogao anulirati. Imao je Roger-Vasselin u tom periodu jednu break loptu, ali je nije iskoristio. Wawrinka je tokom cijelom meča držao visok ritam prvog servisa, za razliku od sedmog nositelja koji se mučio na drugom. Na kraju je sve bilo gotovo nakon sat i 35 minuta igre.

Finale:
Stanislas Wawrinka (Švi,1) - Edouardo Roger-Vasselin (Fra,7) 7-5 6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije