Wawrinka i Gasquet izborili London

Svih osam mjesta popunjeno

Wawrinka i Gasquet izborili London

Popunjena su i posljednja dva mjesta završnog turnira u Londonu. To su Stanislas Wawrinka i Richard Gasquet, koji su se plasirali u četvrtfinale Masters 1000 turnira u Parizu.

Wawrinka će se pridružiti Federeru pa će Švicarska po prvi put imati dva tenisera među osam. Za razliku od Wawrinke, Richard Gasquet je drugi put na završnom turniru. Prvi put je igrao 2007. godine kada je uspio pobjediti Novaka Đokovića u grupnoj fazi. Na ruku Francuzu je išao i poraz njegovog zemljaka Jo-Wilfrieda Tsonge kolo ranije. Svoju priliku je tražio i Milos Raonic, međutim Kanađanin je izgubio od Berdycha pa će u Londonu imati status prve rezerve. Pored Wawrinke i Gasqueta, u Londonu ćemo gledati Nadala, Đokovića, Ferrera, Del Potra, Berdycha i Federera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.