Wawrinka izborio prvo Grand Slam finale u karijeri

Nakon Đokovića izbacio i Berdycha

Wawrinka izborio prvo Grand Slam finale u karijeri

Švicarac Stanislas Wawrinka prvi je finalista prvog Grand Slam turnira sezone - Australian Opena. 

Osmi nositelj je nakon tri i pol sata igre slavio protiv Čeha Tomaša Berdycha sa 3-1 u setovima (6:3, 6:7, 7:6, 7:6) i stigao do prvog Grand Slam finala u karijeri. Meč je bio potpuno izjednačen, a Švicarac je u ključnim momentima bio psihički bolji igrač i izborio veliko finale. 

Wawrinka je u prvom setu uzeo jedan break Berdychu i dobio set sa 6:3, a Berdych je odigrao mnogo bolje tie break drugog seta i izjednačio rezultat. Treći i četvrti set su također odlučeni u tie breaku, a smireniji je bio Švicarac koji je na kraju slavio veliku pobjedu. 

Wawrinka tokom četiri seta odličnog tenisa nije izgubio niti jedan gem na svoj servis, što mu je bilo dovoljno za pobjedu, iako je Berdych imao tri winnera više. 

Wawrinka će u finalu, koje je na programu u nedjelju, igrati protiv Rafaela Nadala ili Rogera Federera. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.