Wawrinka: Mogu pobijediti svakog igrača na svijetu

Švicarac nakon osvajanja prvog Mastersa u karijeri

Wawrinka: Mogu pobijediti svakog igrača na svijetu

Švicarski teniser Stanislas Wawrinka rekao je nakon pobjede nad Rogerom Federerom u Monte Carlu kako osjeća da sada može pobijediti svakog igrača na svijetu.

Nakon što je u februaru na Australian Openu stigao do prvog Grand Slam naslova u karijeru, Wawrinka je jučer u Monte Carlu pobjedom nad Federerom stigao i do prvog trofeja iz Masters serije.

"Kada sam psihički tu, kada se borim i igram svoj tenis, mogu da pobijedim svakoga. Vjerujem da sam odigrao odlično i zaista sam sretan što sam osvojio svoj prvi Grand Slam i Masters u tako kratkom vremenskom razmaku". 

"Zaista to nisam očekivao. Kada sam došao ovdje, mislio sam da će to biti samo test za mene. Znao sam da igram dobro, ali nisam očekivao titulu zbog teškog žrijeba", rekao je Švicarac.

"Uvijek je posebno igrati protiv Rogera. Svi znamo da će uvijek to biti čudan meč, posebno kada se igra za titulu. On je moj najbolji prijatelj na Touru. Poštujemo jedan drugoga mnogo, ali na terenu ja samo želim da pobijedim". 

"Prije i poslije meča, i dalje smo dobri prijatelji, a tokom meča dajemo sve od sebe za pobjedu. I, zaista mi je drago što sam ovoga puta ja izašao kao pobjednik”, istakao je treći igrač svijeta Stanislas Wawrinka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.