Wawrinka odradio svoje, čeka Nadala

U prvom nastupu dvije pobjede

Wawrinka odradio svoje, čeka Nadala

Stanislas wawrinka je upisao i drugu pobjedu na završnom ATP Finalsu u Londonu. Švicarac je dobio Davida Ferrera u tri seta 6-7 (3), 6-4, 6-1 i sada čeka rasplet meča između Rafaela Nadala i Tomasa Berdycha. Ukoliko Nadal ostvari pobjedu, u polufinale će Wawrinka, u protivnom ide Čeh.

Wawrinka i Ferrer su ove sezone igrali dva meča, oba na zemlji, jedan je dobio Ferrer (Buenos Aires), jedan Wawrinka (Oeiras). Ukupno je prednost na strani Ferrera bila 7:4, međutim Španac definitivno nije pravi u Londonu. U prvom setu današnjeg okršaja, Wawrinka je stigao do breaka u šestom gemu, kada koristi drugu break loptu.

Imao je Švicarac 5-2, ali se Ferrer vratio do tie breaka. Tamo su prva četiri poena otišla na stranu Ferrera i mjesta za popravak nije bilo. Gledajući Ferrerov nastup u Londonu, to je bio njegov najbolji period u sva tri meča. Međutim, Wawrinka nije pao. Uspio je opet povesti 5-2, ali je za razliku od prvog seta zadržao break prednosti. Nakon toga se Ferrer definitivno raspao, do kraja je uhvatio samo jedan gem.

Grupa A:
Stanislas Wawrinka (Švi,7) - David Ferrer (Špa,3) 6-7(3), 6-4, 6-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.