Wawrinka pokorio Dubai

U finalu savladao Baghdatisa

Wawrinka pokorio Dubai

Švicarac Stan Wawrinka pobjednik je turnira u Dubaiju. Četvrti teniser svijeta savladao je u finalu Kipranina Marcosa Baghdatisa sa 2:0 u setovima (6:4, 7:6).

Wawrinka je u meč ušao kao veliki favorit, ali je morao dobro da se oznoji kako bi došao do trijumfa.

Prvi set obilovao je preokretima. Baghdatis je pri rezultatu 2:2 napravio brejk, ali je prednost prokockao već u narednom gemu. To je i psihički uticalo na Kipranina, koji do kraja dionice osvaja još samo jedan gem.

U drugom setu teniseri su bili sigurni na svoj servis, pa je odluka pala u tie-breaku. Viđeno je mnogo uzbuđenja i čak 28 poena. Ponovo je Wawrinka bio staloženiji u odlučujućim momentima i tako ovaj dio igre riješio u svoju korist rezultatom 15:13.

Bio je ovo šesti međusobni duel ova dva igrača i čak šesta pobjeda švicarskog tenisera, koji je pobjedom u Dubaiju stigao do 13 titule u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi