Wawrinka "pomeo" Čilića u četvrtfinalu
Foto: EPA

Lagano do polufinala Roland Garrosa

Wawrinka "pomeo" Čilića u četvrtfinalu

Endin Čaušević

Švicarski teniser Stan Wawrinka danas je lakše od očekivanog u četvrtfinalu Roland Garrosa savladao Marina Čilića.

Wawrinka je za nešto više od sat i po igre "pomeo" hrvatskog tenisera sa 3:0 u setovima i plasirao se u polufinale Roland Garrosa. Ljubitelji tenisa danas su očekivali pravi okršaj, no to je izostalo jer je Švicarac bio jednostavno nezaustavljiv.

Treći teniser svijeta je prvi set riješio sa 37 minuta u kojem je slavio sa 6:3. U drugom setu gledali smo gotovo istu sliku. Wawrinka je igrao odlično i ponovo je sa 6:3 bio bolji od Čilića, te je povisio na 2:0 u setovima.

U trećem setu se očekivalo da hrvatski teniser konačno zaigra bolje i barem pokuša pružiti neki otpor Wawrinki, no Čiliću ništa nije išlo kako je planirao. Wawrinka je za 20 minuta poveo sa 5:0, a jedino što je Hrvat uspio da uradi jeste da osvoji jedan gem u trećem setu koji je završio 6:1.

Roland Garros, četvrtfinale:

Wawrinka - Čilić 3:0 (6:3, 6:3, 6:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi