Wawrinka razbio Federera za polufinale Roland Garrosa

Ispao Roger Federer

Wawrinka razbio Federera za polufinale Roland Garrosa

Midhat Šljivak

Stanislas Wawrinka plasirao se u polufinale Roland Garrosa nakon što je danas u četvrtfinalu savladao Rogera Federera s 3:0, po setovima 6:4, 6:3 i 7:6.

Odličan meč je odigrao Wawrinka, te je sasvim zasluženo ostvario plasman u polufinale.

Ključni detalj u prvom setu desio se u trećem gemu. Wawrinka je oduzeo servis Federeru, kojeg je uz dosta muke uspio sačuvati do samog kraja seta, kojeg je na kraju dobio sa 6:4.

Do sedmog gema u drugom setu oduzetih servisa nije bilo. Međutim, Wawrinka zatim pravi dva zaredom, te osvaja i drugi set, ovog puta sa 6:3 za veliko vodstvo od 2:0 u setovima.

Oba tenisera su bez većih problema držala servis u trećem setu. Ušlo se u tie-break, gdje Wawrinka odigrava sjajno, te dolazi do pobjede i plasmana u polufinale.

Roland Garros, polufinale:

Wawrinka - Federer 3:0 (6:4, 6:3, 7:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti