Wawrinka zakazao finale sa Zverevom

ATP turnir u Genovi

Wawrinka zakazao finale sa Zverevom

Švicarski teniser Stan Wawrinka plasirao se u veliko finale ATP turnira iz serije 250 u Genovi nakon što je u polufinalnom meču slavio protiv Rusa Andreyja Kuznetsova sa 2:0 u setovima.

Wawrinka je prvi set dobio za samo 30 minuta i to nakon što je jedini brejk napravio u šestom gejmu te je slavio sa 6:3. 

U drugom setu viđena je daleko veća borba. Ruski teniser je igrao mnogo bolje na svoj servis i nije dozvolio nijedan brejk, pa se otišlo u taj brejk. Ipak, tamo se bolje snašao Wawrinka pa je slavio sa 7:4 i plasirao se u veliko finale.

Tamo će igrati protiv Nijemca Mische Zvereva koji je nešto ranije u toku dana slavio protiv Japanca Keija Nishikorija sa 2:1 u setovima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi