Wawrinka zaprijetio Federeru ali opet izgubio

U četvrtfinalu Murray, Đoković, Berdych...

Wawrinka zaprijetio Federeru ali opet izgubio

M. Maksimović

Roger Federer i Stanislas Wawrinka su do danas odigrali ukupno 12 mečeva, Roger je upisao 11 pobjeda. Wawrinka je samo jednom pobjedio i to u Monte Carlu 2009.godine.Nakon toga je protiv Rogera osvojio samo jedan set i to u Stockholmu prije dvije godine.

Danas je u Šangaju bio blizu.Imao je set na kontu, break loptu u završnici seta, ali je drugi izgubio u tie breaku, nakon čega se raspao.U tie breaku je sve bilo otvoreno do 3-3, a onda je Roger uzeo četiri, Stanislas samo jedan poen.Ovom pobjedom Roger je potvrdio i 300.sedmicu na vrhu.

 

Marin Čilić je također izgubio prvi set, ali je u nastavku bio bolji, prošao je Fernanda Verdasca 6-1,6-4, pa će u četvrtfinalu igrati protiv Federera.

 

Radek Stepanek je sredio još jednog nositelja što je za njega i reprezentaciju Češke ohrabrujuće pred finale Davis Cupa koje nas čeka narednog mjeseca. U osmini finala je Stepanek eliminisao Johna Isnera 6-4,6-7(5),6-3.Isner je dobio prvi set, dok je u cijelom meču imao tek jednu break loptu. Nije mu pomoglo ni 17 aseva.

 

Tommy Haas je također među osam i to potpuno zasluženo.Protiv Janka Tipsarevića je podsjetio na svoje najbolje dane, slavio je u dva seta 6-2,6-1 za svega 68 minuta.Novak Đoković i Andy Murray su također u četvrtfinalu. Đoković je protiv Lopeza slavio 6-3,6-3, dok je Murray u meču sa Dolgopolovim izgubio dva gema manje.

 

Rezultati 3.kolo:

Roger Federer (Švi,1) - Stanislas Wawrinka (Švi,13) 4-6,7-6(4),6-0  

Marin Čilić (Hrv,10) - Fernando Verdasco (Špa) 4-6,6-1,6-4  

Andy Murray (VBR,3) - Alexander Dolgopolov (Ukr) 6-2,6-2 

Radek Stepanek (Češ) - John Isner (USA,8) 6-4,6-7(5),6-3  

Jo-Wilried Tsonga (Fra,5) - Marcos Baghdatis (Cyp) 6-2,7-6(2)

Tomas Berdych (Češ,4) - Sam Querrey (USA) 6-2,6-7(3) 6-4  

Tommy Haas (Nje) - Janko Tipsarević (Srb,6) 6-2,6-1

Novak Đoković (Srb,2) - Feliziano Lopez (Špa) 6-3,6-3 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.