Williams: Monika Seleš je bila moja inspiracija

Williams: Monika Seleš je bila moja inspiracija

Nakon što je pretekla Moniku Seleš na petom mjestu svih vremena po broju sedmica provedenih na prvom mjestu WTA liste, Serena Williams je istakla da je upravo Monika bila njena idolka kada je počinjala tenisku karijeru. 

"Ne mogu da vjerujem da sam uspjela ovo. Dostizanje Monikinog nivoa je nešto nevjerovatno, jer sam oduvijek imala divljenje prema njoj tokom odrastanja", izjavila je najbolja svjetska teniserka.

"Monika je bila moja omiljena igračica. Tačnije, mislim da mi je bila omiljena sportistkinja na svijetu. Bila mi je inspiracija", zaključila je Serena Williams. 

Serena će u ponedjeljak biti 178. sedmicu na prvom mjestu, Monika je bila jednu sedmicu manje. Ispred njih su Stefi Graff (377), Martina Navratilova (332), Chris Evert (260) i Martina Hingis (209).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.