)
Williams: Napravila sa nevjerovatan niz grešaka
Williams je morala nakon tri seta čestitati Ivanovićevoj na pobjedi

Nakon eliminacije sa AO

Williams: Napravila sa nevjerovatan niz grešaka

Ana Ivanović priredila je veliku senzaciju na Australian Openu nakon što je iz daljeg takmičenja pobjedom od 2:1 u setovima eliminisala Serenu Williams.

Američka teniserka je priznala kako ima velike probleme s povredom leđa i da je malo falilo da odustane od daljnjih nastupa odmah nakon pobjede u 3. kolu protiv Daniele Hantuchove.

"Skoro sam se povukla. Ali takva sam takmičarka, vjerojatno sam se trebala povući. Napravila sam nevjerovatan niz grešaka, promašivala udarce koje inače ne promašujem i koje nisam promašila od osamdesetih. Jednostavno nisam naviknuta promašivati takve udarce", rekla je Serena nakon poraza od Ivanovićeve.

Peterostruka pobjednica u Melbourne Parku posljednju titulu na Australian Openu osvojila 2010. godine. Prošle je godine ispala je u četvrtfinalu, a 2012. ju je u osmini finala izbacila Ekaterina Makarova, dok je 2011. propustila prvi Grand Slam u sezoni zbog povrede stopala.

Do ovog meča Williams je imala niz od 25 uzastopnih pobjeda i iako su joj 32 godine na leđima iza nje je jedna od najuspješnijih godina (2013.) u kojoj je osvojila 11 naslova, uključujući Roland Garros i US Open.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti