Federer prkosi godinama, Zverev šokantno ispao s Wimbledona

Osmina finala

Federer prkosi godinama, Zverev šokantno ispao s Wimbledona

E. Škorić

Švicarski teniser Roger Federer prošao je u četvrtfinalu Wimbledona.

Federer nije imao većih problema protiv Italijana Lorenza Sonega. Slavio je sa 7:5, 7:4, 6:2 iako je meč bio jedno vrijeme prekinut zbog kiše.

Njegov protivnik u borbi za polufinale biće pobjednik duela između Hurkacza i Medvedeva. Zbog kiše je duel prekinut, a Rus je u tom trenutku vodio 2:1 u setovima.

Veliki favorit bio je Alexander Zverev protiv Auger-Aliassimea, ali talentovani Kanađanin je priredio senzaciju i u pet setova eliminisao šestog igrača svijeta i četvrtog nositelja na Wimbledonu.

Auger-Aliassime je prva dva seta dobio u svoju korist (6:4, 7:6), a onda Zverev sa 6:3, 6:3 vraća stvari na početak. Kad se činilo da će u petom setu slomiti otpor rivala, izgubio je sa 6:4 i mora da ide kući.

Kanađanina čeka težak meč protiv sjajnog Matee Berrettinija u četvrtfinalu.

Rubljov je takođe kao favorit ispao od Fucsovicsa, dok je Šapovalov nadigrao Bautistu. Berrettini je još danas u nevjerovatnom meču pobijedio Sebastiana Kordu sa 3:2 u setovima.

Top Komentari

mosaljozemosaplavo
Na ovoj podlozi brzina nije bitna toliko, ne znamo kako to Federer prkosi godinama.
1 2
Erikdier21
E moj Škoriću čuj Beretini pobijedio Kordu s 3:2. Kog je onda Kachanov pobijedio 3:2???
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi