Wozniacki: Dok god pobjeđujem, sretna sam

US Open 2010

Wozniacki: Dok god pobjeđujem, sretna sam

Zbog predugih mečeva na Arthur Ashu, prva nositeljica Caroline Wozniacki je morala čekati da izađe na teren do ponoći, a onda je, kada je konačno izašla, za samo 61 minutu osigurala plasman u drugo kolo preko Chelsey Gullickson.

Američka debitantica je nastup na US Openu izborila putem pozivnice nakon što je postala američka univerzitetska prvakinja. Djevojka iz Georgije je poznatija kao kćerka bivšeg bacača NY Yankeesa, Billa Gullicksona. 6-1 i 6-1 po setovima, te čak 30 neiznuđenih grešaka mlade Gullickson govori o dominaciji Wozniacke.

"Ovo je definitivno bila duga noć. Prethodni mečevi na centralnom terenu su trajali jako dugo, ali nema veze, pobjeda je pobjeda, bez obzira kada se do nje dođe. Dok god pobjeđujem, ja sam sretna", rekla je nakon meča 20-godišnja Dankinja poljskog porijekla koja je iznenadila sve prošlogodišnjim plasmanom u finale US Opena.

Wozniacki je lani stigla kao relativno nepoznata teniserka, stigla je do finala gdje je morala stisnuti ruku Kim Clijsters (5:7, 3:6). Ove godine je bila u četvrtfinalu Roland Garrosa, stigla je do drugog mjesta na WTA listi, a od Wimbledona ima skor 14-1. U izostanku prve igračice svijeta, Serene Williams, ni korak dalje od prošlogodišnjeg finala nije nemoguć.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije