"Wozniacki ne zaslužuje prvo mjesto"

Navratilova o danskoj teniserki

"Wozniacki ne zaslužuje prvo mjesto"

Legendarna teniserka, Martina Navratilova, smatra da Caroline Wozniacki ne zaslužuje da bude svjetska teniserka broj jedan.

Navratilova koja je 18 puta u karijeri osvajala Grand slam turnire vjeruje da današnji format bodovanja na WTA touru nije ispravan, te da tako neke teniserke uz manje truda mogu da dospiju na sami vrh.

"Naravno da niko ne misli da je Wozniacki najbolja teniserka svijeta i da zaslužuje prvo mjesto na Touru. Da još uvijek imamo sistem rangiranja od prije 20-ak godina, sigurna sam da bi Petra Kvitova danas bila najbolja teniserka", rekla je Navratilova.

Podsjetimo, Dankinja još uvijek nema titulu na GS turnirima, ali je svjetska teniserka broj jedan i prva nositeljka na Australian Openu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.