Wozniacki od ponedjeljka ponovo broj 1

Wozniacki od ponedjeljka ponovo broj 1

O. Lekić

Dankinja Caroline Wozniacki od ponedjeljka će ponovo biti prva na WTA listi, pošto se pobjedom nad Shahar Peer 6:2, 6:4 plasirala u polufinale turnira u Dubaiju.

Izraelka je imala deset break lopti, dvije više od rivalke, ali je Wozniacki u odlučujućim momentima igrala bolje i zasluženo pobijedila.

Meč je trajao sat i 14 minuta, a Dankinja će se za plasman u finale boriti s boljom iz meča Jelene Janković i Samanthe Stosur.

U drugom dijelu žrijeba četvrtfinalni parovi su Radwanska - Kuznetsova i Pennetta - Klejbanova.

Turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od 2,05 miliona dolara, a pobjednici će pripasti 900 bodova i 360 hiljada dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije