Wozniacki pod istragom
Je li Caroline predala zbog povrede ?

Nakon predaje kod 7-5,5-0

Wozniacki pod istragom

M. Maksimović

Ove sedmice Luksembourg je domaćin WTA turnira koji se igra u dvorani za nagradni fond od 220,000 dolara. Organizatori ne mogu bi zadovoljni jer su već u prvom kolu ostali bez prve nositeljice Caroline Wozniacki.

Wozniacki je u prvom kolu igrala protiv ''sretne gubitnice'' Anne Kremmer. Prva nositeljica je imala 7-5 i 5-0 u drugom setu, kada je odlučila predati meč. Bol u mišiću lijeve noge i u leđima je bio prejak, pa Dankinja na terenu više nije mogla izdržati niti gema.
Svakako da je u prvom trenutku izgledalo dosta čudno, jer Wozniacki je tek jedan gem bila udaljena od drugog kola. Iz njenog tabora se drže izjave kako je Caroline predala meč jer je bila svjesna da neće moći igrati u drugom kolu.

Kod rezultata 3-0 u drugom setu njen tata Piotr je stigao do terena traživši od Caroline da prekine meč prije kraja.

'' Ušao sam u teren i rekao joj da rezultat nije važan jer zbog povrede neće moći igrati u drugom kolu. Ja sam itekako ponosan na svoju kćerku jer je pružila šansu svojoj protivnici.

'' Moja savjest je čista, ako neko ne vjeruje neka pogleda snimak skenera i izvještaj dežurnog doktora na turniru'' kaže Caroline Wozniacki.

Odmah je krenula pričao o kladionicama, koeficijentima u trenutku predaje, pa se na kraju oglasilo vodstvo WTA toura. Šesta igračica svijeta i finalistica US Opena, Caroline Wozniacki se nalazi pod istragom zbog čudnog poraza u prvom kolu WTA turnira u Luksemburgu.
Na kraju ostaje jedna nedoumica, ako je sve bilo kako kaže familija Wozniacki, ako je Caroline
imala problema sa povredom, zašto ranije nije predala meč, recimo nakon prvog seta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije