Wozniacki prošla u osminu finala Roland Garrosa

Roland Garros, treće kolo

Wozniacki prošla u osminu finala Roland Garrosa

D. Rakanović

Danska teniserka Caroline Wozniacki plasirala se u osminu finala Roland Garrosa. 

Ona je u treće kolu savladala američku teniserku Catherine Cartan Bellis sa 2:1, po setovima 6:2, 2:6, 6:3. 

Danska teniserka na startu meča izgubila je servis, ali u nastavku seta zaigrala je daleko sigurnije i oduzela tri servisa Amerikanki te nakon 32 minuta igre osvojila set sa 6:2. U drugom setu gledali smo drugačiju priču, američka teniserka napravila je dva brejka i odvela meč u treći set. U odlučujućem setu, Wozniacki uspijeva oduzeti dva servisa protivnici i osigurati plasman u osminu finala drugog Grand Slama sezone. 

Wozniacki će u narednom kolu igrati protiv Svetlane Kuznetsova koja je u tri seta bila bolja od Shuai Zhang (7:6, 6:4, 5:7). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi