Wozniacki u finalu bolja od Stosur

Pobjeda za Caroline u Moskvi

Wozniacki u finalu bolja od Stosur

Caroline Wozniacki je osvojila Kremlin Cup koji se odigrao u Moskvi. Dankinja je u finalu bila bolja od Samanthe Stosur rezultatom 2:6, 6:4, 5:7.

Prvi set je uvjerljivo uzela Wozniacki. Stosur je zatim pružila jak otpor i grčevitom borbom uzela drugi set, time je meč postao dramatičniji za sve navijače.

 

Treći i finalni set je bio poprilično izjednačen, iako se kod Stosur na trenutke mogao vidjeti pad koncentracije. U završnici meča se osjetio umor kod obje igračice, nakon duge razmjene udaraca u pojedinim gemovima.

 

Kod rezultata 4:4 u trećem setu, Stosur je imala tri break prilike koje ipak nije iskoristila i bila je prinuđena servirati za ostanak u meču.

 

Odlučujući set je na kraju zasluženo pripao Caroline Wozniacki. Nagrada za prvo mjesto iznosila je 66.000 dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti