Wozniacki ubljediva protiv prve teniserke svijeta
Foto: EPA

Garcija bolja od Svitoline

Wozniacki ubljediva protiv prve teniserke svijeta

Caroline Wozniacki je vrlo lako stigla do pobjede nad prvom teniserkom svijeta Simonom Halep u drugom kolu Crvene grupe WTA Finala u Singapuru. Meč je trajao 62. minute, a Wozniacki je slavila sa 2:0, po setovina 6:0, 6:2.

Wozniacki nije imala nikakvih problema na današnjem meču, dok je Simona Halep djelovala potpuno bezidejno, te je prvi gem osvojila tek početkom drugog seta.

Danska teniserka se nakon ove pobjede nalazi na sigurnoj prvoj poziciji u Crvenoj grupi sa dvije pobjede iz dva meča, nakon što je u prvom, također ubjedljivo, savladala Elinu Svitolinu.

U drugom meču Crvene grupe Caroline Garcija je uspjela savladati Svitolinu rezultatom 2:1, po setovima 6:7, 6:3, 7:5.

Svitolina je, ipak, bolje ušla u meč, te je nakon tie-breaka (9:7) uspjela riješiti prvi set u svoju korist.

Međutim, Garcija puno bolje igra u ostatku meča, pa iako je Svitolina uspjela doći i do brejka u drugom setu, Francuskinja uspijeva uzvratiti i na kraju osvojiti ovaj set.

U odučujući set je bolje ušla Svitolina i brzo napravila brejk, ali se Garcija ponovo vraća, a zatim riješava treći setu u svoju korist i slavi pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti