WTA Auckland: Radwanska protiv Wickmayer u finalu

Poljakinja protiv Belgijanke

WTA Auckland: Radwanska protiv Wickmayer u finalu

Edmir Škorić

Prva i treća nositeljica, Agnieszka Radwanska i Yanina Wickmayer, odmjerit će snage u finalu WTA turnira u Aucklandu (Novi Zeland).

Radwanska je tek nakon 105 minuta igre uspjela da savlada Amerikanku Jamie Hampton. U oba seta je poljska teniserka trijumfovala u tie-breaku. 

 

Hampton je u prvom setu čak i servirala za pobjedu istog kod rezultata 6:5, no Radwanska se vratila, izborila tie-break i prvi set privela u svoju korist. U drugom je Radwanska povela s 4:0 i činilo se da je završena stvar, ali onda Hampton s čak pet vezanih gemova okreće stvari u svoju korist.

 

Činilo se da će se igrati dodatni set, ali je mirna Poljakinja izborila novi tie-break i zatim ponovo bila uspješnija. U prvom tie-breaku bila je bolja sa 7:4, a u drugom sa 7:3.

 

Njena protivnica u finalu bit će Belgijanka Yanina Wickmayer, koja je s 2:1 u setovima savladala 22-godišnju Njemicu Mone Barthel. Slavila je Wickmayer u prvom setu, u drugom je Njemica bila ekspresna (6:1), ali treći je pripao Belgijanki nakon tie-breaka.

 

Radwanska i Wickmayer će se sastati treći put u finalu, a još dodajmo da se turnir igra na otvorenom (tvrda podloga) uz nagradni fond od 235 hiljada dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti