WTA Budimpešta: Talentirana Rumunka i dalje briljira

Halep osvojića treći naslov

WTA Budimpešta: Talentirana Rumunka i dalje briljira

Edmir Škorić

Talentirana 21-godišnja teniserka iz Rumunije Simona Halep nastavlja sa sjajnim rezultatima. Osvojila je WTA turnir u Budimpešti (Mađarska).

Halep je prije odlaska na Wimbledon osvojila zemljani WTA turnir u Nürnbergu, što joj je bio prvi u karijeri, zatim sedam dana kasnije WTA turnir u Hertogenboschu, a sada i u Budimpešti.

Ona je danas slavila protiv Austrijanke Yvonne Meusberger sa 6:3, 6:7,6:1. Simona je lako odradila prvi set, no u drugom je Meusberger uspjela izboriti tie-break. Imala je u tie-breaku tri meč-lopte kod rezultata 6:3, ali se Austrijanka vratila i slavila drugi set.

U trećem setu Mesberger je bila indisponirala, dok je Rumunka briljira. Povela je sa 4:0, te je bilo jasno da će doći do trećeg naslova u karijeri. 

WTA Budimpešta, finale:

Halep (3) - Meusberger 6:3, 6:7 (2), 6:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.