Sakupljačice loptica moraju izgledati seksi, ali samo na mečevima jednog tenisera

U Španiji su ogorčeni odlukom organizatora

Sakupljačice loptica moraju izgledati seksi, ali samo na mečevima jednog tenisera

Edmir Škorić

Madrid Open na meti je žestokih kritika, a sve zbog odjeće koju sakupljačice loptica moraju nositi tokom važnih utakmica koje se igraju na glavnom terenu.

Na Madrid Openu tokom važnih mečeva na glavnom terenu djevojke su obavezne da nose sive kačkete, crne topiće i sive kratke suknjice. Dakle, obučene su nešto atraktivnije u odnosu na druge djevojke na nekim manje važnim mečevima.

Neki od ljubitelja tenisa su na društvenim mrežama izrazili svoju ogorčenost podjeli, a jedan od njih uvjerava da je "seksistički i uznemirujuće to što samo na Alcarazovim mečevima djevojke izgledaju ovako".

Na mečevima velike zvijezde Carlosa Alcaraza uglavnom su atraktivne sakupljačice loptica

“Zgrožen sam seksualizacijom mladih djevojaka koje skupljaju loptice na Madrid Openu", potvrdio je drugi korisnik Twittera.

Pojavio se i zanimljiv video na kojem su sprikazane dvije različite verzije obučenih djevojaka, a naravno organizator se trudi da što atraktivnije obučene ljepotice budu tu kada igraju Alcaraz i velike zvijezde...

Oglasi

Neki će reći da je sve slučajnost, ali očigledno je to jako dobro osmišljen plan organizatora turnira na šljaci.

Iako su kritike na društvenim mrežama evidentne, postoje i oni koji smatraju da je sasvim normalno da djevojčice budu tako obučene jer - kako kažu - ipak je ovo 2023. godina i ne bi trebalo da nam smeta.

Što se tiče samog turnira, privodi se kraju. Upravo će Carlos Alcaraz večeras igrati protiv Jan-Lennarda Struffa finale u konkurenciji muškaraca, dok je kod teniserki turnir završen dan ranije.

Sjajna Aryna Sabaljenka je nakon velike borbe pobijedila Poljakinju Igu Swiatek. Bilo je 6:3, 3:6, 6:3 u okršaju dvije najbolje teniserke svijeta u ovom trenutku. Poljakinja je i dalje broj 1, a broj 2 Bjeloruskinja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi