Muk u Madridu: Teniserka pala na tlo, tri minute je "dozivali"

Nesretan slučaj

Muk u Madridu: Teniserka pala na tlo, tri minute je "dozivali"

Eldar Ganibegović

Trenutno su u toku ATP i WTA turniri u Madridu. Na ženskom dublu jučer smo vidjeli jednu vrlo neprijatnu scenu.

Bethanie Mattek-Sands poznata je u svijetu tenisa po velikim uspjesima u dublu.

Amerikanka ima pet Grand Slam naslova u parovima, kao i olimpijsko zlato u Rio de Janeiru u mješovitim parovima. U prošlom meču bila je protagonista vrlo neugodne i opasne situacije situaciju.

Naime, 39-godišnjakinja je u prvom kolu WTA 1000 turnira u Madridu igrala u paru sa Sofijom Kenin, a na drugoj strani bile su Erin Routliffe i Ashlyn Krueger.

Slavile su s 2:1, po setovima 7:6, 5:7 i 11:9. U drugom setu svjedočili smo vrlo opasnom incidentu.

Routliffe je zadala udarac lopticom u glavu Mattek-Sands. Situacija je izgledala alarmantno, no na kraju se sve dobro završilo. 

Oglasi

"Nakon tri minute još uvijek je na istom mjestu i hladi glavu", izvijestio je novinar Jose Morgado.

Essentialsports.com je dodao da je Mattek-Sands zatražila dug medicinski tajm aut. Procjenjivali su joj potres mozga i trebalo joj je vremena da se oporavi. To je iritiralo Routliffe, koj nije bila zadovoljna koliko dugo je trajala stanka.

Srećom, 39-godišnjakinja se pribrala i ustala s terena. Kasnije je htjela još nešto porazgovarati s trenerom, no po ponašanju se vidjelo da ju je cijeli događaj duboko pogodio. Od tada više nije gledala drugu stranu mreže.

U drugom kolu turnira u Madridu Bethanie Mattek-Sands i Sofia Kenin igrat će protiv Coco Gauff i Taylor Townsend ili Anne Bondar i Tereze Mihalikove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti