WTA turnir u Palermu nije ni počeo, a već zabilježen pozitivan slučaj na koronavirus

Nagađa se da je riječ o bugarskoj teniserki

WTA turnir u Palermu nije ni počeo, a već zabilježen pozitivan slučaj na koronavirus

A. Čaušević

U ponedjeljak bi nakon višemjesečne pauze prouzrakovane koronavirusom trebala biti nastavljena teniska sezona i to WTA turnirom u Palermu. 

Turnir nije ni počeo, a već je zabilježen prvi pozitivan slučaj na koronavirus. Organizatori nisu saopštili o kojoj teniserki je riječ, ali mediji nagađaju da je u pitanju Bugarka Viktorija Tomov.

Ova 25-godišnjakinja se osjeća dobro i nema nikakve simptome, trebala je nastupiti u kvalifikacijama protiv Ukrajinke Marti Kostjuk, ali to više neće biti slučaj.

Organizatori su odmah obavili nova testiranja svih onih koji su bili u kontaktu s Tomovom, a nakon 410 testiranja ustanovljeno je da su svi testovi bili negativni.

Inače, organizatori su nakon obavljenih testiranja poručili kako će turnir definitivno biti održan bez obzira na jedan pozitivan slučaj. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi