Youzhny razbio Gasqueta i otišao u finale Hallea

Youzhny protiv Federera

Youzhny razbio Gasqueta i otišao u finale Hallea

M. Šljivak

Ruski teniser, Mikhail Youzhny, plasirao se u finale ATP trunira u Halleu nakon što je u današnjem polufinalu lagano savladao Francuza Richarda Gasqueta sa 2:0 po setovima 6:3, 6:2.


Rus je u ovom meču pružio odličnu partiju, te je na kraju razbio svog protivnika za sat vremena igre.

Već na samom otvaranju meča Youzhny je napravio break, a odličnim servisom je do kraja održao ovu prednost, te je prvi set osvojio sa 6:3.

Očekivalo se kako će Gasquet uspjeti da se vrati u meč u drugom setu, no ruski teniser mu to nije dozvolio. Napravio je Youzhny dva breaka, a svojim servisom je došao do vodstva od 4:0. Uspio je Gasquet potom osvojiti jedan gem, te je imao i nekoliko break lopti, ali se Youzhny uspio izvući te je poveo sa 5:1.

Drugi set je Youzhny dobio sa 6:2, te je došao do pobjede i finala gdje ga sutra čeka duel sa Rogerom Federerom.


ATP Halle:

Youzhny - Gasquet 2:0 (6:3, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.