Za sada bez iznenađenja

Svjetska grupa Davis Cupa

Za sada bez iznenađenja

M. Maksimović

Maksimalan učinak nakon prvog dana Svjetske grupe Davis Cupa imaju Srbija, Francuska i Kazahstan. Hrvatska je izjednačila protiv Italije u Torinu, Češka također u meču sa Švicarskom.

Novak Đoković je kritikovao podlogu u Belgiji, ali je posao protiv Oliviera Rochusa završio za svega 69 minute, Belgijanac je sakupljao gemove, sakupio je sedam. Daleko zanimljiviji je bio duel Davida Gofina i Viktora Troickog. Gofin je imao 2-0, 5-2 u tie breaku trećeg, ali je Troicki uzeo pet poena zaredom, pa onda i naredna dva seta.

 

Jo - Wilfried Tsonga je iznenađujuće izgubio treći set protiv Amira Weintrauba, ali to je bilo sve od Izraelaca danas u Rouenu. Gasquet je u tri seta sredio Dudija Selu. 

 

Kazahstan je odličan u Astani.Golubev je  dobio Haidera - Maurera, u tri seta, dva su odigrana u tie breaku. Siguran je bio i Korolev protiv Melzera koji je pao nakon prvo seta koji je izgubio u tie breaku.

U Torinu je rezultat 1:1, što je i očekivano jer se igra na zemlji.Čilić je okrenuo 1:2 protiv Lorenzija, Seppi je nakon tri sata slomio otpor Ivana Dodiga u četiri seta.

 

Isti rezultat imamo u Genevi.Wawrinka je opravdao očekivanja protiv Lukasa Rosola, dok je Češka uzvratila preko Berdycha.Henri Laaksonen je osvojio set. 

 

Svjetska grupa:

Italija - Hrvatska 1:1

Belgija - Srbija 0:2

Francuska - Izrael 2:0

Kazahstan - Austrija 2:0

Švicarska - Češka 1:1

Argentina - Njemačka 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.