Zahvaljujući Džumhuru Delićevi momci poveli sa 2:0

Davis Cup

Zahvaljujući Džumhuru Delićevi momci poveli sa 2:0

Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine povela je sa 2:0 u meču protiv Zimbabvea nakon što je najbolje rangirani bh. teniser, Damir Džumhur, sa 3:0 u setovima savladao Benjamina Locka.

Prvi set Damir je počeo baš kao i njegov reprezentativni kolega Mirza Bašić - slavio je sa 6:3. u Drugom setu je Lock pružio nešto bolju partiju, ali se najbolji bh. teniser nije dao iznenaditi pa je nakon pobjede od 7:6 poveo sa 2:0 u setovima. 

Nakon što je otpor Locka slomio u drugom setu, treći period igre bio je gotovo rutinski posao za Džumhura, pa je pobjedom od 6:2 ovjerio svoj trijumf u ovome meču, a reprezentaciji naše zemlje donio drugi bod.

Upravo ovakav scenariji priželjkivao je jučer selektor najboljih bh. tenisera Amer Delić, a nakon današnjeg vodstva BiH do kraja ima tri "meč lopte".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.