Zakopalova sa jedanaest gemova zaredom do naslova

Veliki preokret Čehinje u finalu Florianopolisa

Zakopalova sa jedanaest gemova zaredom do naslova

U ženskom tenisu je sve moguće, preokreti su normalna pojava iako je ovo možda malo previše. Španska teniserka Garbina Muguruza je imala set i 5-2, kod 5-3 je servirala za meč, a onda je krenula Zakopalova.

Čehinja je uzela deset gemova zaredom, Muguruza niti jedan do kraja. Treći međusobni dvoboj 32-godišnje Čehinje i 12 godina mlađe Muguruze trajao je dva sata i 13 minuta, a Zakopalova je stigla do druge pobjede. Oba dosadašnja naslova češka tenisačica osvojila je još 2005. godine, kada je bila najbolja u Rosmalenu i Portorožu.  Čehinja je morala čekati devet godina na novu titulu.

Finale:
Klara Zakopalova (Češ, 3) – Garbine Muguruza (Špa, 2) 4-6, 7-5, 6-0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.