Zeballos iznenadio Nadala i osvojio turnir u Vini del Mar

Španac još uvijek daleko od prave forme

Zeballos iznenadio Nadala i osvojio turnir u Vini del Mar

A. Haznadarević

Argentinski teniser  Horacio Zeballos pobjednik je 410.200 dolara vrijednog ATP turnira u Vini del Mar (Čile), nakon što je iznenadio velikog Rafaela Nadala.

Dvadesetsedmogodišnji Argentinac,  73. igrač na ATP listi, za svoju prvu titulu u karijeri u finalu je sa  6:7, 7:6 i 6:4, pobijedio nekadašnjeg prvog tenisera svijeta - Španca Rafaela Nadala.

 

Bio je to posve iznenađujući poraz Španca,  koji će opravdanje moći tražiti u sedmomjesečnoj pauzi zbog povrede koljena, nakon koje očigledno još uvijek nije ni blizu prave forme. 

   

Rezultat finala: 

Horacio Zeballos (Arg) - Rafael Nadal (Špa/1) 6:7 (2), 7:6 (6), 6:4 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.