Zlatko Šoše: Žrijeb nam je napokon bio naklonjen

I dalje je cilj isti, I grupa EA zone

Zlatko Šoše: Žrijeb nam je napokon bio naklonjen

M. Maksimović

Davis Cup reprezentacija BiH će početkom februara naredne godine ugostiti Luksemburg u meču prvog kola II grupe EA zone.Žrijeb je napok bio naklonjen reprezentaciji BiH, koja je će tek drugi put od ulaska u II grupu igrati na domaćem terenu.Do sada smo odigrali osam mečeva, domaćini smo bili samo Estoniji prošle godine u drugom kolu.

Ove godine imamo veliku priliku jer vrlo lako možemo doći u situaciju da sve mečeve do kraja odigramo na domaćem terenu.Ukoliko prođemo Luksemburg čekali bi smo pobjednika meča Mađarska - Moldavija. U drugom dijelu ždrijea su još selekcije Portugala, Benina, Kipra i Litvanije, a najveći favoriti je Portugal koji bi vrlo lako mogao biti naš protivnik u meču za ulazak u I grupu.S obzirom da smo već igrali protiv Portugala kao gosti, ovaj put bi smo bili domaćini. 

 

''Žrijeb je bio naklonjen, pobjedom protiv Luksemburga nam se otvara put prema I grupi EA zone. Imaju Gillesa Mullera, ali njihovi ostali igrači su daleko ispod.Igramo na domaćem terenu, do 3.decembra 

moramo prijaviti grad u kojem će se igrati meč.Iako bi protiv Luksemburga možda najviše odgovarala sporija podloga, zemlja, mi nemamo mogučnosti u nekoj od dvorana držati zemljanu podlogu dvije sedmice, pa ćemo koristiti našu podlogu koju smo imali protiv Estonije u Mejdanu, ali ćemo je 

probati koliko je moguće usporiti.Što se tiče dvorane, ovaj put ćemo izbjeći velike, neisplative, probat ćemo sa dvoranama sa manjim kapacitetom'' kaže direktor TS BiH, Zlatko Šoše. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.