Zlato za par Azarenka- Mirnyi

U finalu miksa

Zlato za par Azarenka- Mirnyi

M. Maksimović

Ponovo nakon 1924.godine na Olimpijskim igrama smo imali i mješovitu konkurenciju na teniskom turniru.Zlatnu medalju su u Londonu osvojili Victoria Azarenka i Max Mirnyi.

Bjeloruska kombinacija je u finalu bila bolja od domaćeg para Laura Robinson - Andy Murray 2-6,6-3,10-8.
U prvom setu su Murray i Robinson već na početku stigli do prednosti 3-0, za pola sata su završili set. U drugom uzvraćaju Azarenka i Mirny.Poveli su 3-1, 4-1, set je otišao na njihovu stranu 6-3.U super tie breaku, Azarenka i Mirnyi su na kraju sa 10-8, stigli do zlatne medalje.


U susretu za treće mjesto Amerikanci Lisa Raymond i Mike Bryan su bili bolji od njemačkog para Sabine Lisicki i Christophera Kasa 6-3, 4-6, 10-4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.