Zverev odigrao najbolji meč u 2019. godini i očitao lekciju Nadalu
Zverev je danas potpuno nadigrao Nadala

Nijemac je u svim segmentima bio bolji od Španca

Zverev odigrao najbolji meč u 2019. godini i očitao lekciju Nadalu

S. Pašalić

Rafael Nadal i Alexander Zverev su večeras odigrali meč 1. kola grupe A završnog turnira u Londonu, a slavio je Nijemac sa 6:2, 6:4.

Meč je počeo dosta izjednačeno i oba igrača su bila sigurna na svom servisu do rezultata 2:2.

Nakon toga je Zverev zaigrao puno bolje i stigao do tri break prilike, a prvu je odmah i iskoristio i poveo sa 3:2, a zatim i potvrdio break te stigao do 4:2.

Problemi za Nadala se nisu tu završili s obzirom da je Zverev i u narednom gemu uzeo break Špancu i poveo sa 5:2, a na kraju je osvojio prvi set sa 6:2.

Zverev je sa forhend udarcima izluđivao Nadala, a svoju sjajnu igru je nastavio i početkom drugog seta te odmah uzeo break Špancu, a nakon što ga je potvrdio, poveo je sa 2:0.

Nijemac je zatim održavao ovu prednost iako je u petom gemu imao još jednu break šansu, ali je nije uspio iskoristiti.

Nadal ga ipak do kraja nije uspio kazniti zbog toga pa je Nijemac ovaj set osvojio sa 6:4 i slavio u ovom meču.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi