Zverev preko Berrettinija do osmine finala Rima

Nijemac slavio u dva seta

Zverev preko Berrettinija do osmine finala Rima

Njemački teniser Alexander Zverev plasirao se u osminu finala Mastersa u Rimu nakon što je danas porazio Italijana Mattea Berrettinija sa 2:0 u setovima. 

Osvajač prethodnog Mastersa u Madridu danas je imao problema u prvom setu, ali je uspio da prebrodi krizu i na kraju slavi sigurnu pobjedu.

U prvom periodu igre Nijemac je protivniku dopustio nekoliko brejk lopti, ali na kraju je ipak on bio taj koji je napravio jedini brejk u setu te je slavio sa 7:5. U drugom periodu igre Nijemac je napravio dva brejka i set je dobio sa 6:2 za plasman u osminu finala.

On će tamo igrati protiv Britanca Kylea Edmunda koji je nešto ranije pobijedio Francuza Lucasa Pouillea. 

Treba spomenuti i to da se u osminu finala plasirao i Kanađanin Denis Shapovalov koji je sa 2:1 u setovima pobijedio Holanđanina Robina Haasea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti